preventief onderhoud

Preventief onderhoud is voor een rieten dak altijd een goed idee geweest. Dat wil zeggen, het dak bijhouden om te zorgen dat het echte onderhoud zo lang mogelijk kan worden uitgesteld. 

Wanneer storm- of vogelschade optreedt zijn hier in eerste instantie zelden grote bedragen mee gemoeid. Een scheur in het metselwerk van de nok is ook zo gerepareerd. Laat u dit na, dan gaat het op die plaats inwateren en bent u na verloop van tijd een veelvoud van het originele reparatiebedrag kwijt. Nog afgezien van eventuele vervolgschade.

De laatste jaren hoort bij het preventieve onderhoud ook de bestrijding van algen en in mindere mate mossen.

werkwijze

Alleen daken die groen beginnen uit te slaan worden bij droog weer met algen bestrijdingsmiddel behandeld. 

De oplossing wordt over het dak verneveld. Dit dood de algen (en mossen) waardoor het dak gemiddeld droger blijft en dus de schimmels minder kans krijgen zich te ontwikkelen.

Deze behandeling wordt op het (anders noodzakelijke) groot onderhoud en op de levensduur van het dak zonder meer terug verdiend. Het betere uiterlijk van het dak is een extra bonus. 

Worden algen niet op tijd bestreden dan moet u uiteindelijk het tienvoudige uitgeven voor het groot onderhoud. Het dak moet dan worden schoongemaakt en afgeklopt.

bomen

Rond het huis met een rieten dak zouden niet te veel bomen moeten staan Ze geven schaduw en belemmeren de drogende werking van de wind. 

Druppels mogen niet van de boom op het dak vallen. Bladeren en dennennaalden moeten tenminste eens per jaar van het dak verwijderd worden.

reparatie

Uw dak kan ook schade oplopen in de loop der jaren. Zo kan er stormschade ontstaan of kan uw dak door een of andere reden gaan lekken. Helemaal als uw dak van binnen is afgetimmerd is er natuurlijk enige haast gemoeid bij het verhelpen van dergelijke problemen.

Wij zijn gespecialiseerd in rieten dak reparatie. Wij beschikken over een team van vakkundig personeel die een rieten dak reparatie met zorg en aandacht uitvoeren. Daarnaast wordt deze reparatie gecontroleerd door de vakfederatie rietdekkers. Zo bent u verzekerd van een goed eindresultaat.

Scroll naar boven